dijous, 8 de juliol del 2010

Les dones del sac



Els "nostres" polítics s'encenen sospitosament al veure a 4 o 5 dones amb burka o nikab per Lleida o Reus. Ara ens donaran lliçons de feminisme mentre les marquesines publicitaries dels autobusos exigeixen cada dia una cintura més estreta i uns pits més grossos? A aquests defensors de la "lliure" moral, no els importa que les dones (i molts homes) possin el seu cos i anima a dispossició del mercat des dels 12 anys.
Malgrat això, encara que nikab i burka semblen incomodes, calurosos i vexadors, la solució mai serà prohibir el seu ús. Per la classe política la qüestió va més enllà dels drets de les dones per ells es tracta del seu moldel de civilització cristiana i capitalista i també, per que no, de rascar alguns vots al més pur estil Goebbels "progre". I com que aquesta civilització amarga la existencia a mitg món, i a l'altre meitat, no sere jo qui em possi al costat de gent incoherent que alliçona amb caracter paternalista.
Solució? Tots podem dir la nostra pero qui ha de fer alguna cosa al respecte son les dones que es troben sota aquests vestits. Sí elles comencen la lluita serà real i universal.

Il·lustració publicada a la pubicació del barri de Sants (Barcelona) La Burxa.

1 comentari: